در WWDC اخبار مربوط به معرفی قابلیتهای جدید iOS و OS X تنها بخشی از کنفرانس خبری بود. هر دوی این سیستم عاملها با تغییرات گستردهای همراه شده که شامل تغییر نام از آنها نیز میشود و نسخه 10.9 از سیستم عامل مک با نام Mavericks (یاغیها) نامگذاری شده است. اما اپل از محصولات جدید سخت افزاری خود شامل مک بوک ایر و مک پرو جدید نیز پرده برداشت.
در این كنفرانس اپل کمتر جنبههای سختافزاری را پیگیری کرد، گر چه آنها از لپتاپ مک بوک ایر جدید با طول عمر باتری یک روز پرده برداشتند و پردازندههای جدید اینتل سری هاسول را در این ابزار کار گذاشتند و از دیگر قابلیت آن میتوان به قیمت پایینتر محصول و طراحی زیبای آن اشاره کرد. از سوی دیگر اپل هیچ توضیحی درباره شایعات پیرامون تلویزیون اپل و ساعت iWatch ارائه نکرد.
سختافزار
مک بوک ایر به پردازنده هاسول مجهز شد
نخستین نسل از رایانههای مجهز به پردازنده هاسول اینتل رونمایی شدند. آنها اعلام کردهاند که نسل تازه این پردازندهها را در محصولات خود لحاظ خواهند کرد. اپل قول داده است که باتری سیستم را نیز به طرز قابل توجهی افزایش داده است. یک لپتاپ مک بوک ایر 11 اینچی میبایست تا 9 ساعت انرژی الکتریکی ذخیره شده در باتری خود داشته باشد، در حالی که لپتاپ 13 اینچ نیز میبایست تا 12 ساعت باتری داشته باشد.
از سوی دیگر پردازندههای سری هاسول دارای پردازنده گرافیکی قویتری نسبت به نسل قبل هستند؛ اپل مدعی است که این پردازندهها تا 40 درصد در کارایی گرافیکی لپتاپهای این شرکت تاثیر گذارند و میتوانند به بهبود بازیهای ویدئویی یا نرمافزارهای سنگین کمک کنند. لپتاپهای جدید سری مک بوک ایر از امروز با قیمت 999 دلار و 1099 دلار به ترتیب برای مدل 11 اینچ و 13 اینچ در اختیار خریداران خواهد بود.
نیم نگاهی به مک پرو
اپل از طراحی جدید و فوقالعادهی Mac Pro جدید خود پرده برداشت. مک پرو مجهز به پردازنده گرافیکی دو هستهای AMD است که میتواند «کارایی 7 ترافلاپی» را ارائه نماید و همچنین از درگاه تاندربولت 2 و پشتیبانی از صفحه نمايش 4K بهره میبرد. از این گذشته این رایانه دارای ابعاد و اندازه بسیار کوچکی است و چندین اینچ از مدل قبلی کوچکتر و نازکتر میباشد. رایانه مک پرو در اواخر سال جاری میلادی به بازار راه پیدا خواهد کرد و از این مهمتر قرار است ساخت امریکا باشد.
روتر AirPort جدید و کپسول زمان
از دیگر تجهیزات اپل میتوان به روتر Airport Extreme و واحد پشتیبان گیری کپسول زمان اشاره کرد. اساساً اپل نسل تازهای از اینترنت بیسیم (وایفای 802.11ac) را به محصولات خود اضافه کرده است که میتواند خروجی 1.3 گیگابیت بر ثانیه را ارائه نماید که برای برخی از گیکهایی که به اتصالات گیگابیتی عادت کردهاند، مناسب میباشد. با این همه بزرگترین تغییر Airport Extreme ابعاد آن است که به 6×4 اینچ کاهش یافته و با قیمت 199 دلار عرضه میشود. نمونههای 2 و 3 ترابایتی کپسول زمان نیز به ترتیب با قیمت 299 و 399 دلار عرضه خواهد شد.
iOS 7
از زمان عرضه نخستین گوشی آیفون در سال 2007، رابط کاربری سیستم عامل اپل کم و بیش همان بوده است و تغییر کمی کرده و با دگرگونی سختافزاری آیفون، ظاهر این سیستم عامل دیگر دلچسب نبود. این سیستم عامل تحت رهبری جانی ایو تغییرات شگرفی را شاهد بوده است و اپل با حفظ ساختار کلی iOS دست به طراحی آیکونها با ساختار تخت و زیباتری زده است. قالب کلی کار سادهتر و شفافتر شده و دیگر خبری از گرادیانتهای رنگی قبل نیست. زمانی که کاربر از بین موارد موجود حرکت میکند و در محیط صفحه خانگی یا برنامه پیامرسان حرکت میکند، تأثیر این سامانههای جدید دیده میشود.
حالا iOS 7 حاوی تعدادی از قابلیتهای کوچک اما جالب توجهی است که از آن جمله میتوان به فونتهای نازکتر، قالب جدید بازکننده قفل اسلایدی صفحه اشاره کرد. از سوی دیگر کنترل پنل نیز با تغییراتی کلی همراه بوده و دسترسی به آن به مراتب سادهتر شده است، به طوری که کاربر میتواند با کشیدن دست خود از سمت پایین به بالا به این محیط دسترسی سریعی داشته باشد. ژستهای حرکتی بسیار بهینه و کاملتر شده است. همچنین قابلیت جدید شیب (tilt) نیز وجود دارد که برای تغییر رابط کاربری از آن استفاده میشود و دیگر پوشهها محدودیتی از بابت تعداد برنامهها ندارند، به طوری که کاربر میتواند صدها برنامه را در آن قرار دهد.
قابلیت چند وظیفهای نظیر webOS
بالاخره قابلیت چند وظیفهای دیگر فهرستی از چهار آیکون نیست. در عوض، اپل از webOS و ویندوز فون الهام گرفته است. زمانی که کاربر بر روی دکمه خانه دو بار ضربه میزند، نمایی بند انگشتی و بزرگ از آیکون برنامههای باز نمایش داده میشود. کاربر میتواند به صورت افقی آنها را اسکرول کند و هر سه مورد را در آن واحد مشاهده نماید. از این گذشته اپل مدعی است به طور تئوریک تمامی برنامهها در iOS 7 قابلیت چند وظیفهای را پشتیبانی میکنند، بدین معنی که دیگر نیازی به صبر کردن طولانی مدت برای سوئیچ بین برنامههایی که اخیراً آنها را اجرا کردهایم، نیست.
قابلیت چند وظیفهای قدیمی که دارای قابلیتی برای حرکت به سمت چپ برای مشاهده تنظیماتی نظیر کنترل موسیقی بود، حالا تغییر کرده و همگی در دل مرکز کنترل جدید سیستم عامل مجتمع شدهاند که میتوان با حرکت از سمت پایین به بالای صفحه به آن دسترسی پیدا نمود.
مرکز اعلانات تر و تمیز شده است
مرکز اعلانات با تغییرات گستردهای در iOS 7 همراه شده است. فهرست تغییرات شامل برخی از کاربریهای اساسی مورد نیازی است که پیشتر امکان آنها پیشبینی نشده بود. برای نمونه، iOS 7 به کاربر اجازه میدهد از طریق صفحه قفل به اعلانات دسترسی داشته باشید. از این گذشته اعلانات بین ابزارهای گوناگون اپلی قابل همگامسازی است و دیگر نیازی نیست یک پیام را چندین مرتبه تایید نمایید. در بالای مرکز پیام جدید سه عدد زبانه «امروز»، «همه» و «از دست رفته» وجود دارد. نخستین مورد اتفاقات و قرارهایی است که برای امروز برنامهریزی شده است. البته، مانند بقیه بخشهای iOS7 اینجا هم تغییرات گستردهای را شاهد بوده است. حالا منوی آبشاری به صورت شفاف شده و از سوی دیگر، طراحان از فونتهای جدید استفاده کردهاند.
حرکت سریع برای تغییر تنظیمات
انجام تغییرات در تنظیمات در سیستم عامل iOS همیشه با دردسرهای بسیاری همراه بوده، اما در نسخهی جدید دیگر این طور نیست و کاربر میتواند از هر صفحهای که بخواهد، با حرکت دست از پایین صفحه به صفحهی تنظیمات سریع دسترسی داشته باشد و بتواند برخی از قابلیتهای کلیدی نظیر حالت پرواز، وایفای، بلوتوث، عدم مزاحمت، نور فلش و قفل چرخش صفحه را شامل میشود. همچنین میتوانید میزان شفافیت تصویر، مدیریت بازپخش موسیقی و حالت AirPlay یا AirDrop را شامل شود.
مرکز کنترل تا حد زیادی کارآمد است و به کاربر اجازه میدهد برنامههایی که در زیر صفحه در حال اجرا است را مشاهده نمایید. تمامی آیکونها به زیبایی بر روی زمینهی سفید نمایش داده میشود.
بهروزرسانی خودکار اپاستور
اپاستور تغییراتی جزئی اما کاربردی را شاهد بوده است. این برنامه که با قابلیت GPS گوشی آیفون همگام شده، میتواند پیشنهادات خوبی از برنامههای کاربردی را با توجه به موقعیت مکانی کاربر ارائه نماید. و دیگر لزومی ندارد که کاربران شخصاً اقدام به بهروزرسانی برنامهها کند؛ شبیه آنچه که در اندروید شاهدش هستیم؛ چرا که برنامه در پیش زمینه دانلود میشود. این بدان معنی است که دیگر نیازی به بهروزرسانی دستی نیست و کاربر همیشه به تازهترین نسخه از این برنامهها دسترسی خواهد داشت. جالب اینکه برای بروز رسانی نیز اولویت با نرم افزارهایی است که کاربر بیشتر از آنها استفاده میکند.
برنامه Siri هوشمندتر شده
صدای رابط Siri با تغییرات گستردهای همراه شده است. طراحی مجدد این برنامه همراه با انتخاب نوع صدای مرد یا زن است و این صداها به صورت طبیعیتری آماده شدهاند. از سوی دیگر چندین زبان گوناگون نیز پشتیبانی میشود و بانکهای اطلاعاتی Siri با افزایش چشمگیری همراه شده است و کاربر میتواند پرسشهایی را مطرح نماید که برنامه با استفاده از دانشنامهی ویکیپدیا یا توئیتر به آنها پاسخ دهد. از سوی دیگر اپل و بینگ همکاری مشترکی را در دستور کار قرار دادهاند و از آن برای کاوش وب بهرهبرداری میشود. حتی این احتمال وجود دارد که در آینده از دیگر جستجوگرها نیز استفاده شود.
iOS برای خودروها
اپل تازهترین قابلیت قدم به قدم مسیریابی خود را به سیستم عامل iOS تزریق کرده است و قابلیت مسیریابی ویژهای در iOS 7 برای خودروهای نقلیه وجود دارد. سامانهی «iOS برای خودروها» میتواند قابلیتهای آیفون را در نمایشگر مخصوص خودرو نمایش دهد و این قابلیت در خودروهای گوناگونی از کیاموتورز گرفته تا هوندا و جگوار و حتی فراری را شامل میشود. بدین ترتیب برنامههایی نظیر نقشه، Siri، پیامرسان، و غیره را میتوانید مستقیماً در داشبورد خودرو داشته باشید. البته برای استفاده از چنین امکانی باید کمی صبر پیشه کنید، چرا که خودروسازان چنین قابلیتی را تا سال 2014 در خودروهای خود قرار خواهند داد.
iWork رقیبی جدی برای Google Docs
سرویس اسناد گوگل و گوگل درایو مدتی طلایهدار ذخیرهسازی ابری بودند، اما به نظر میرسد اپل با استفاده از سرویس iWork قصد دارد معادلات را بر هم زند. صفحات، اعداد و برنامههای یادداشت برداری از این پس از طریق مرورگر در دسترس خواهند بود و فرقی نمیکند که کاربر از iOS استفاده میکند یا دیگر سیستم عاملهای مک، به هر روی پرواضح است که اپل ترجیح میدهد کاربران را به استفاده از مرورگر سافاری ترغیب نماید، اما این قابلیتها در کروم و اینترنت اکسپلورر نیز در دسترس خواهند بود. از سوی دیگر این سرویس از فرمتهای متداول اسناد بستهی آفیس مایکروسافت نیز پشتیبانی خواهد کرد. این برنامه از هم کنون در اختیار توسعه دهندگان است و ارائهی عمومی آن از اواخر امسال کلید خواهد خورد. به این ترتیب نبردی تازه در دنیای نرم افزارهای اداری مبتنی بر فضای ابری شکل گرفته و اپل رقیب آفیس 365 مایکروسافت و گوگل داک یا داریو را معرفی کرده است.

نظرات شما عزیزان: